Capítol V

Capítols anteriors

Dossier actualitzat

Photo 30-09-14 19.48.17

 

CAPÍTOL V

– Vols dir que ens trobam davant un crim passional?

– No ho sé, Curtis. Estic intentant aclarir-me. Aquest home, el secretari, no sembla ser massa emotiu. Però si no, quina explicació li trobes? Dia 10 de juny, tant el Diario de Mallorca com l’Ara Balears publicaven part del contingut de l’acta d’una reunió del Consell Escolar de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior. Havia passat el mateix!

– El secretari s’havia emocionat?

– Quin doi! El mateix cas: la CCP acorda, per unanimitat, no modificar el seu projecte TIL que estava fet d’acord amb el famós article 20. Unanimitat! Has sentit? «Realitzada la votació, el resultat és d’onze vots favorables i cap de contrari a la proposta de la Comissió de Coordinació Pedagògica». Això implica el director.

– I qui és aquest director? – Ahà, cosinet, aquí tenim la clau, em sembla. El director era Francisco Pons Olives.

-Més? Quin vici. És molt desagradable això que fas de llençar-les a la paperera des d’aquí.

– No, «Pons Olives» és el director d’Alaior.

– Ah, clar. No va tenir un càrrec a l’anterior govern del PP, aquest?

– Efectivament, Curtis. El cas és: per què no se’l va expedientar? Per ser militant del Partit Popular?. A més, dia 8 d’agost una altra ordre del secretari Estarellas ordenava l’equip directiu de l’IES Biel Martí de Ferreries en el mateix sentit, d’obligar-los a incorporar les esmenes formulades pel Departament d’Inspecció. Tampoc no ho feren. Quina diferència hi ha entre els tres directors de Maó i el de Ferreries?

-Potser podríem comparar els documents

– Exacte. Això és el que vaig fer. Vaig agafar els documents i… -Els detalls, els detalls.- l’única diferència era el fragment que m’havia cridat l’atenció de la resposta dels directors de maó: «Entenem que les instruccions del secretari autonòmic ultrapassen el marc del Decret 15/2013». És Guillem Estarellas un esperit sensible que es va veure afectat per les acusacions d’haver-se ultrapassat? Va actuar deixant-se endur per les passions més baixes i alhora més humanes i universals? Aquesta sí que seria bona!

To be continued …