La LOMQE ja mossega. Capítol I

llibre2-LOMQE MOSSEGA

Dossier actualitzat

Capítol I

IMG-20141006-WA006La LOMQE ja mossega

El cas del secretari que prevaricava m’havia trasbalsat. On les deuen aprendre aquestes coses? A la presó? Però encara hi havia una cosa que em preocupava més: i si les Comissions de Coordinació Pedagògica dels centres no haguessin pogut votar en contra? Això ho deixaria tot en mans del director! I si la Conselleria pogués designar els equips directius? I si, després, aquests equips poguessin triar el professorat? I si…? Basta, Marcel. Contrafàctics? Realitat! La LOMQE ho permet això! I altres coses més.

Posem, per exemple, el cas de Sineu. La Conselleria havia imposat l’equip directiu. Un director nou amb mal ambient des del principi? Alguna cosa no quadra.

O les relacions amb els col·legis concertats. Enguany (la LOMQE és vigent des del desembre 2013) l’Administració ha suprimit línies a centres públics i ha derivat alumnes a la concertada, com ha passat a l’IES Manacor i al CEIP de Porreres. I els concerts? Concerts educatius, vull dir.

Vés per on, mir el diari i llegesc: “16 de juliol, en plena Mesa Sectorial de l’ensenyament concertat, la Conselleria d’Educació informa que acaba de signar un conveni amb les escoles Aixa i Llaüt, pel qual entraran dins el règim de concerts per al curs 2014-2015 tots els grups de 2n a 6è de Primària, a més de les classes d’Infantil i 1r de Primària, que ja hi eren. On són aquestes escoles? Ah, sí! Són les que es varen obrir fa uns anys… al Parc Bit. Un lloc estrany per a un centre escolar. Bé, no ho sé. No hi he estat mai. Vaig sentir un calfred al clatell. La consellera diu que acata una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, que l’obliga a indemnitzar les escoles del Parc Bit per la denegació de concerts en anys anteriors. Entre indemnització i concert, 2 milions d’euros! Esper que Curtis encara sigui per aquí…

Ho vaig veure clar: s’havia girat feina. Aniria al Parc Bit, a veure què descobria. Per què no ha recorregut la sentència la consellera? Està realment estalviant, com ella diu? Quina classe de societat pot destinar a grups opulents els mateixos fons públics que retreu als més necessitats? Com s’ha pogut arribar a aquesta situació desafortunada?

Comencem per la darrera pregunta…

To be continued …