Capítol II. Els guies espirituals

Photo 06-10-14 18.02.22

Capítols anteriors

Dossier actualitzat

El parc bit, una mica enfora. A la fi hi arrib. Unes plaques solars em donen la benvinguda. Tir dret, unes barreres. M’atur. Trob un banquets de pícnic, devora una bassa. Curiós… Què hi fan aquestes escoles enmig del no-res? Seguretat privada, jardins,…

Finals de juliol, no hi havia una ànima. Pot concertar la Conselleria escoles que segreguin per sexe? Però si han retallat tot el personal de suport a les escoles públiques! I aquesta gent no sembla necessitar gaire ajuda…

Era allà mateix. El més evident: el solar. De qui és tot això?

Curtis?

Sí?

Com anam? Som aquí, al Parc Bit. Què fas? Pots anar a la biblioteca? Vull saber d’on surt aquest solar. Necessit que cerquis una mica d’informació sobre les escoles Aixa, Aladern i Llaüt? Vénga, gràcies. Ens veurem després, al Milán.

Es veu que l’octubre de 2005, el Govern de Matas va concedir un solar a 25 euros el metre quadrat, 1,875 milions d’euros en total, a la fundació Educació i Família Illes Balears (FEEIB)

I qui són, aquests?

L’Opus Dei, Marcel! «Identitat cristiana» i «atenció espiritual» Amb l’esglèsia hem topat! I de la bona, que aquests no van de bromes. Tenen empreses, botigues… bancs!

Necessitarem olives. En demanaré.

Feia neta la cafetera. Pèl-roja.

Vol res, inspector? –va dir. Vaig empal·lidir.

Sí, dos ginlemons, per favor.

L’any 2009, aquestes escoles s’integren en la Institució Familliar d’Educació. Excel·lència acadèmica, educació diferenciada i identitat cristiana, diuen. Són de l’Obra, Marcel; com el ministre de l’interior Fernández Díaz, Federico Trillo o Ruiz Mateos!

I el concert? L’han tengut sempre?

Es veu que el 2006, el govern de Matas, es va comprometre a aprovar un concert amb els centres, però Bàrbara Galmés, després de les eleccions, els hi denegà al·legant que no tenien la preceptiva autorització. Els pares i el centre varen recórrer al Tribunal Superior de Justícia de les Balears. Poc després, la consellera del Pacte va emetre una Ordre que nega la possibilitat de concert a tots els centres d’educació diferenciada.

Ara vénen les olives.

Sembla que maquinau, vosaltres dos. Què sou? Detectius?

Marcel, estàs blanc. Escolta, que ara ve el misteri: passa la legislatura i, quan José Ramón Bauzá, obté la majoria absoluta, una sentència del TSJIB anul·la l’ordre de la consellera Galmès: «Entenem que l’Ordre impugnada és contrària a l’ordenament jurídic i procedeix al seva anul·lació, ja que els entrebancs col·locats per l’Administració no tenen prou rellevància per entendre que no s’havien complert els requisits» La sentència es podia recórrer. No obstant, el govern de Bauzá no ho va fer, com sí havien fet altres comunitats en casos semblants. Per què? Marcel?

To be continued …