Capítol VI. Opus Dei mou alfil

Photo 04-10-14 23.11.19

Capítols anteriors

Dossier actualitzat

En definitiva, es tracta de decisions polítiques, fruits d’una aposta per finançar, a costa dels contribuents, un model d’escola elitista que practica la discriminació sexual, controlat per un poderós i tèrbol grup de pressió amb els trets propis d’una secta, que destina els centres educatius a l’adoctrinament i la formació dels seus futurs membres.

Ets extremadament ràpida, estimada. Per això el juliol de 2012, quan el Tribunal Suprem declara l’ensenyament diferenciat incompatible amb el règim de concerts educatius, la jerarquia de l’Obra, veu perillar les fonts de finançament de la seva xarxa escolar espanyola i comença a moure peces…

L’Opus Dei mou alfil, Marcel! En primer lloc, perquè els seus alumnes, d’adults, nodriran l’organització i li aportaran sàvia nova, assegurant-ne la pervivència. Però també, i sobretot, perquè aquesta xarxa està concebuda com un viver de futurs dirigents, que han d’ocupar llocs clau a l’Administració, la magistratura, el món de les finances, mitjans de comunicació… Fa por.

Si Joana Maria Camps havia cedit a totes les pretensions d’un lobby local tan ridícul com és el Círculo Balear, per què no havia de doblegar-se submisa a les exigències d’una organització internacional com la prelatura de l’Opus Dei, protegida pel propi Govern espanyol?

La connexió: Bauzá vol ser grat al president Rajoy, Camps vol ser ben vista per per Bauzá i per Wert. Rajoy i el seu Gabinet volen finançar amb diners públics els centres educatius que separen nins i nines… La conclusió cau pel seu propi pes.

I altres coses, Clara. I altres coses. Queda per aclarir com se les enginyà la ruïnosa empresa Promociones Educativas s’Embat, S.A., que amb prou feines aconseguia alumnat suficient per a ocupar a la meitat de la seva capacitat els centres que gestionava, per a sobreviure i surar durant els darrers 7 anys. Però sembla evident que per desig de José Ramón Bauzá, haurem de pagar entre tots les luxoses escoles de l’Opus Dei, on són formats amb els millors mitjans i adoctrinats en les pitjors intoleràncies, nins i nines per separat, en grups selectes i reduïdíssims, dues o tres vegades més petits que les massificades aules de l’escola pública. Una excel·lència que els seus benestants pares no pagaran de la seva butxaca, sinó que els serà proporcionada de franc pel Govern de les Illes Balears, a costa de despullar els humils. Per cert, tu com saps tot això?

Sé fer altres coses, a més de ginlemons. Dos més?