CEIB Confidential. Capítol I: Un òrgan de control, controlat

03 Proposta portada ALÒ RIERA 3 corregida

Capítol I: Un òrgan de control, controlat

CEIB confidential FROG 0

Capítols anteriors

Dossier actualitzat

Els dies són llargs a l’estiu, però passen aviat. Dia 27 de juliol, crec. Encara no entenia molt bé com podia haver canviat tant la imatge que tenia de la Conselleria, en tan sols un parell de setmanes. El fet és que ja sospitava de tot. Motius, en tenia.
Cercava als diaris notícies relacionades, car aquesta havia estat la meva font fins aleshores. Entrevista a Martí X. March: “Me consta que, por mi trabajo en el Consell Escolar, ha habido presiones por parte de la Conselleria de Educación al rector para que yo saliese. No estaban contentos conmigo y el rector ha designado para el puesto a otra persona , de la que no tengo nada que decir, aunque supongo que se le elige por ser afín al rector y porque seguramente será más cómodo para la Conselleria”. Ja hi tornam a ser. Un altre conflicte amb la consellera i el seu equip.
Seguesc llegint… una altra notícia: recepció oficial a Llorenç Huguet en el Consolat de la Mar. El rector presenta el resum acadèmic i demana una major dotació per a la UIB, un nou edifici i estudis de Turisme a Menorca. Un moment…
–Bon vespre, inspector. Què li pos avui?
–Vaja pregunta! A més, et volia demanar una altra cosa: tu que en saps tant de conspiracions, què en saps d’un tal Martí X. March?
–Vaja pregunta: És doctor en Pedagogia i un gran coneixedor de les debilitats i fortaleses del nostre sistema escolar.
–Idò l’han fet fora. No sé què deu haver passat…
–No m’estranyaria que fos per unes declaracions que va fer el juny passat. No els deixava gaire bé als de la Conselleria. Els acusava d’utilitzar el Consell Escolar per justificar les seves polítiques escolars: primer el TIL i després la LOMQE. Mira, ara arriba en Curtis.
–Uep! Just a temps, sembla. Continua.
–Idò també hi havia en Biel Caldentey, de l’STEI.
–Qui? En Javaloyas?
–Exacte, Curtis. No va perdre l’ocasió de fer una aportació personal i va dir que mai s’havia vist una situació com l’actual…
–D’ençà que he arribat que tot fa pudor. Com podeu viure així? Cada dia en tenen una de nova…
–Sembla que tornam a tenir feina. Curtis, estimat, pots tornar demà a la biblioteca? Tanmateix, ja te coneixen. Clara, què fas en acabar la feina?

To be continued …