Capítol III: La gran retallada

CEIB confidential FROG 2

Capítols anteriors

Dossier actualitzat

–Va ser un cop d’estat, Marcel! Un coup d’état en tota regla. La redacció de l’article de Bosch era ambigua. Imagín que de manera deliberada per complir amb la Llei de Normalització Lingüística. El problema està en els detalls, Marcel, com sempre dius. I els detalls sempre es poden concretar a través d’una normativa de rang inferior… Amb el Decret llei 5/2012 de mesures urgents s’ordena el cessament dels membres del Consell Escolar i estableix el termini d’un mes per establir-ne un de nou i el seu projecte de reglament. Una nova institució a cop de Decret llei! El nombre de membres es redueix un 28%: de 58 a 36. Què et sembla?
–Com a dictador, excel·lent.
–Els seus membres ho varen denunciar. Edelmiro Fernández, per exemple, va acusar el Govern d’intentar «silenciar una veu crítica a les polítiques de la Conselleria d’Educació». D’ençà d’allò cap altre projecte del Govern va trobar l’oposició del Consell Escolar.
–I què ha fet fins ara el nou CEIB?
–Bàsicament, informar favorablement. Els hi han colat tot: el TIL, la llei de convivència, l’Ordre dels inspectors, el Decret de registre de llibres, l’Ordre del TIL i el Decret dels Consells Escolars municipals i insulars.
–Qui ho duu tot això? Sona molt malament…
–Jordi Llabrés.
–Uf, de veres? Així me crec qualsevol cosa…
–Sí, i la cosa degenera… ja no hi va ningú a les sessions plenàries. No arriben al 60%. Els successius consellers d’Educació l’han menystingut. Bé, fins el juny d’enguany. Dia 21 la consellera i la patronal dels col·legis privats, el Consell Educatiu Catòlic Escolar, escenifiquen la signatura d’un pacte. Mitja hora després apareixen davant la premsa, somrients, i a la representant del CECE no se li acudeix res millor que lloar la consellera, en hores baixes de popularitat…
–Ja hi tornam a ser. Em sona: gent de confiança de les esferes del poder aprofiten per satisfer els desitjos del president. Situats en llocs estratègics, controlen tot el procés l’elaboració d’informes fins la seva aprovació final. I qui són aquesta gent?
–Anam cap al Milán? Faria un ginlemon, per la digestió…
–Potser na Clara ens pugui ajudar. Sembla molt ficada en el tema. Hem de descobrir qui són aquests membres controladors. Vares poder trobar algun altre nom?

To be continued …