Capítol IV: Homes i dones del President

Photo 15-11-14 13 05 53Capítols anteriors

Dossier actualitzat

–Els sospitosos es redueixen a 3, bàsicament: Jordi Llabrés, Ana Redondo i Fernando Alcántara.
–Un per hom, idò!
–Dos ginlemons, inspector?
–Ah, hola, Clara. No t’havia vist. No em referia al gin, però ja que ho dius… Et volia fer una proposició…
–De veres?
–Sí. Necessitam ajuda: en saps res d’un tal Jordi Llabrés?
–Ah, era això… Sé que era regidor d’Educació i Joventut a l’Ajuntament de Palma. Tenc una amiga pedagoga que hi fa de tècnica. Potser sàpiga alguna cosa… feia feina per a ell.
–Marcel, a tu et toca n’Alcántara, que crec que té tela. Jo m’encarrego de la falsa experta: exregidora del PP a Valldemossa encarregada de l’àrea d’Educació, encara que sembla que no té cap experiència acreditada. Em desconcerta, la mentida. Quan veuràs la teva amiga, Clara? Potser ens podem veure després i berenar plegats… coneixes el bar que hi ha al final del Born, ehm… Reina?
–Carai! El feia més aturadet, aquest Curtis! Ah, sí! El conec, el bar Reina.
Vaig començar a cercar informació sobre Fernando Alcántara. Era una mina! Sembla que s’havia ficat en un bon merder… Què deuen estar fent aquests dos? En Curtis va molt desbaratat, darrerament. Calma, Marcel. Només han anat a berenar.
–Idò vaja amb en Jordi Llabrés! President de la Confederació Catòlica d’Associacions de Pares d’Alumnes, exregidor de l’Ajuntament de Palma i vinculat des de fa temps a Òmnium Educatiu, presidit per la seva dona i la seva filla, i a CONCAPA, la Confederació Catòlica de Pares… Ara es dedica a rebre subvencions. El PSIB va denunciar un possible tracte de favor de 32.000 euros per una sèrie de contractes menors al marge de la convocatòria general de subvencions. Ah! I també 163.000 euros de l’ajuntament de Calvià… Fixa’t que fins i tot l’ajuntament de Palma va contractar un taller educatiu a la Confederació Catòlica, per fomentar la igualtat entre sexes.
–No!
–Sí, sí. Precisament a ells, que defensen les escoles segregades de l’Opus! 10.000 euros més!
–Però si FAPA només ha rebut 1.132 euros de l’Ajuntament de Palma! Parlar d’igualtat de sexes a centres on separen nins i nines? Quina pudor, Clara.
–I tu? Què has descobert sobre la mentidera, Curtis?
–La falsa experta… «personalitat de reconegut prestigi en l’àmbit educatiu», deien.
–Idò a mi no em sona de res…
–Normal, no en té gens de prestigi. O almanco no ho ha acreditat. La COAPA ho va denunciar públicament i va posar un contenciós administratiu per la seva designació. De fet, el Tribunal va acceptar-ho a tràmit i va requerir a la Conselleria l’expedient de la resolució del seu nomenament… Dues vegades! I encara no han contestat. Tant de silenci, escarrufa. No creus? Fas feina avui horabaixa? Potser en Marcel ja té informació sobre Alcántara…

To be continued …