Carta VIII. Venga Sra. Riera, alliberi els ostatges.

Recorda, Sra. Riera, quan el setembre de l’any passat, durant la tramitació de la LOMCE, el ministre Wert va dir que els nins de Balears eren “rehenes de una huelga política”?
Idò la veritat és que en aquest conflicte sí que hi ha hagut ostatges, però no els que pensava l’ínclit i mai ben ponderat ministre.
Des del moment que la Conselleria va bloquejar la resolució del conflicte posant la condició de l’acceptació del TIL per poder avançar en les negociacions, aquí hi ha hagut un clar ostatge: el nostre malmenat sistema educatiu.
No sé si ho veu, Sra. Riera. El que feren els seus predecessors a la Conselleria va ser terrible. Digueren que podien millorar substancialment qüestions tan sensibles com les beques de menjador, llibres i transport; les baixes no cobertes que obliguen els infants a estar més de 15 dies sense professor; les ràtios abusives…
O sigui, que podrien haver millorat les condicions educatives de les nostres escoles, però no ho feren per interessos polítics.
En fi, centrem-nos en el present: Com ho podem arreglar, Sra. Riera, ara que el TIL ja no és un obstacle? Si fa un any era possible, més ho deu ser ara, que el Sr. Rajoy ha decretat el final de la crisi i el Sr. Bauzá està tan eufòric amb la bona temporada turística, no?
Au, idò. Quan ens hi posam?